Erbicidarea de toamnă

Erbicidarea de toamnă 1 Iulie 2022, Toate

Schimbările climatice sunt tot mai evidente în ultima perioadă și se resimt în viața noastră. Fenomenele extreme ca: seceta, inundațiile, diferențele mari de temperatură între zi și noapte își pun amprenta asupra culturilor. Tot mai des se întâlnesc aceste anomalii și trebuie să găsim variantele optime să ne adaptăm. Și anul acesta a debutat cu o iarnă destul de blândă, dar lipsită de precipitații, seceta a apărut încă din primăvara în multe zone ale țării, temperaturile foarte scăzute s-au menținut o perioadă mai lungă, urmată de o perioadă ploioasă și inundații în unele regiuni. Toate aceste modificări au condus la dificultăți de aplicare a erbicidelor în primăvară și la o pierdere a eficacității acestor erbicide.

 

DE CE ERBICIDARE DE TOAMNĂ?

◆ Buruienile răsărite în toamnă sunt mult mai dificil de combătut in primăvară

◆ Monocotilele sunt mai greu de combătut într-o cultură de monocotiledonate în primăvară

◆ Erbicidarea de primăvară necesită o doză mai mare de erbicid și cu o eficiență mai redusă

◆ Buruienile reintră în vegetație înaintea culturii

◆ Buruienile concurează puternic plantele de cultură afectându-le creșterea și dezvoltarea

◆ Produc pagube economice consumând o parte importantă din îngrășămintele aplicate culturii

◆ Un număr suficient de plante pe m² pentru a reduce producția de cereale păioase cu 5%

◆ O bună gestionare a rezistenței la erbicid cu modul de acțiune inhibitoare ALS

 

RO Leták erbicidare de toamna WEB.png

 

Ce soluții avem pentru erbicidarea culturilor de cereale păioase în toamnă?

Soufflet Agro Romania vă propune un pachet de erbicide de toamnă, de ultimă generație, cu un spectru larg de combatere, cu efect de lungă durată împotriva buruienilor problemă din culturile de cereale păioase. Este vorba despre pachetul: OSSETIA 50 WG + ACTIVUS 400SC + FLUENT 500 SC

Cum acționează?

OSSETIA 50 WG - erbicid cu acțiune reziduală și de contact - Diflufenicanul aparține grupei chimice a nicotinanilidelor. Este un compus cu acțiune erbicidă de contact și reziduală, absorbit în principal de mugurii răsadurilor aflate în germinare și cu o translocare limitată. Acționează prin inhibarea biosintezei carotenoizilor, conducând la ofilirea, necrozarea și în final la moartea buruienilor sensibile, 120-150 zile de remanență la diflufenican.


ACTIVUS 400 SC - Erbicid pelicular - Pendimetalin face parte din grupa chimică a dinitroanilinelor. Se absoarbe prin coleoptile sau hipocotil și acționează prin întreruperea diviziunii celulare și a creșterii celulelor la buruienile sensibile. Buruienile mor la scurt timp de la aplicare, după germinare sau după răsărire.


FLUENT 500 SC - erbicid sistemic - Flufenacet este un erbicid oxiacetamidic, selectiv, pelicular cu absorbţie prin coleoptilul și hipocotilul plantelor în curs de răsărire dar şi prin rădăcinile buruienilor monocotiledonate şi dicotiledonate. Flufenacet acționează prin inhibarea diviziunii celulare şi a creșterii celulelor

Cu acest pachet nu va mai exista grija condițiilor climatice la aplicarea erbicidelor în primăvară și gestionarea răsăririi eșalonate a buruienilor (120-150 zile de remanență la diflufenican).

Datorită efectului combinat al celor 3 substanțe active (diflufenican, pendimetalin și flufenacet), acțiunea are impact atât la nivelul solului, cât și la nivel foliar, având un efect foarte bun, chiar și în condiții mai puțin favorabile. De asemenea, oferă o bună gestionare a rezistenței la erbicid cu modul de acțiune inhibitoare ALS și o perfectă flexibilitate în aplicare.

Pachetul mai sus amintit combate un spectru larg de buruieni, inclusiv pe cele mai dificil de combătut cum ar fi: Veronica, Stellaria, Crucifere, Mușetel, (Turiță) Iarba vântului, Poa, Avena Fatua, Rai gras.

Doza de aplicare este: OSSETIA 0.2 kg/ha + ACTIVUS 1.8 l/ha + FLUENT 0.2 l/ha, în funcție de spectrul de buruieni existente și stadiul lor de vegetație.

Cea mai eficientă soluție în toamnă pentru gestionarea buruienilor monocotiledonate!

Tehnologia face diferența!

Icon Erbicidare de toamna.pdf (3,1 MO)

Ultimele stiri

31 ian

TEHNOLOGIA CULTURII DE PORUMB 2024

Vă invităm să vizualizați broșură dedicată culturii de porumb 2024 pentru a afla pașii tehnologici pentru reusita acestei culturi.

Vă invităm să c...

Mai mult
6 sep

TEHNOLOGIA CULTURII DE ORZ 2023

Vă invităm să vizualizați noua broșură dedicată culturii de orz 2023 pentru a afla pașii tehnologici pentru reusita culturii de orz de bere.

Vă in...

Mai mult

Domenii de activitate

Aflati mai multe despre activitatile noastre
Mai mult

Video

Toate videoclipurile