DE CE AVEM NEVOIE DE AGRICULTURA REGENERATIVĂ?

DE CE AVEM NEVOIE DE AGRICULTURA REGENERATIVĂ? 1 Aprilie 2021, Toate, SOILTEQ, SKY

Eroziune, inundații, secete ...

Aceste evenimente scad randamentul culturilor și amenință productivitatea fermei. Din cauza schimbărilor climatice, situația cu aceste fenomene nu este pe cale să se îmbunătățească, deoarece se prevăd mai multe evenimente climatice mai extreme precum secete sau ploi abundente. Pe deasupra, lucrarile în profunzime scad conținutul de materie organică din sol și rezistența acestora la aceste evenimente și, în consecință, afectează fertilitatea lor.

De câteva decenii, fermierii au căutat modalități durabile pentru agricultură pentru a face față acestor probleme și pentru a-și asigura viitorul.

În prezent, se pune tot mai mult accent pe acest subiect, agricultura regenerativă fiind considerată una dintre cele mai eficiente soluții, pe termen lung, mai ales în cazul problemelor legate de eroziunea solului și capturarea gazelor cu efect de seră.

În acest sens, Soufflet Agro Romania a înființat în 2015 Clubul SoilTEQ, axat pe îmbunătățirea fertilității solului. Acest Club este o uniune analitică a fermierilor interesați de tehnologiile agricole durabile și care caută modalitățile de optimizare a costurilor de producție.

Care este legătura dintre SOILTEQ și SKY?

’’ Când ies pe teren, mă interesează în primul rând cum se simt plantele’’, spunea directorul Sky Agriculture, David, Guy. Aceasta este cheia rezultatului final și, în general, nu contează care este culoarea mașinilor care oferă condiții bune pentru plante. Orice mașină (semănătoare, cultivator etc.) este doar un instrument pentru a efectua anumite operațiuni. Când fermierul începe să se gândească la ce echipament să cumpere - își imaginează în primul rând un tractor. Cu toate acestea, tractorul nu lucrează. De asemenea, remorcile și agregatele cu balamale nu cultivă culturile - acestea efectuează doar anumite operații care ajută în procesul de cultivare. Și principalul lucru este realizat de planta în sine, de aceea trebuie să punem accent pe plante. Aparent, acest lucru a devenit un impuls pentru conceptul SKY - nu pentru a vinde utilaje, ci pentru a oferi fermierilor posibilitatea de a câștiga mai mulți bani cu tehnologia culturilor de acoperire și Sky. Adică este o soluție integrată care poate rezolva simultan mai multe probleme: îmbunătățirea calității solului și creșterea randamentului prin investiții durabile în îngrășăminte, semințe și produse de protecția plantelor.

În cadrul întâlnirilor clubului SOILTEQ punem solul și fertilitatea acestuia în centrul activităților noastre, constatăm că schimbările pozitive se reflectă în celelalte părți ale sistemului: schimbările climatice, poluarea, calitatea apei, eroziunea solului etc. Pentru a lucra corespunzător cu solul și, prin urmare, cu întregul sistem, putem urmări pașii de bază ai filozofiei SOILTEQ.

După câțiva ani de activitate a clubului SOILTEQ Club am găsit o mașină de însămânțat, concepută în special pentru semănatul în culturile de acoperire.

Prin urmare, oferim acum o soluție completă - tehnologia SOILTEQ și o mașină de însămânțat construită de Sky Agriculture. Conceptul este ilustrat și explicat în documentul SKY+SOILTEQ.

Ultimele stiri

1 sep

MIX DE CEREALE- INOVAȚIA DE MAXIMIZARE A RANDAMENTULUI ȘI PROFITABILITĂȚII CULTURII DE GRÂU

Venim către fermierii și colaboratorii noștri cu o noutate pentru anul agricol 2021-2022, este vorba despre un mix de cereale destinat comercializă...

Mai mult
3 aug

CATALOGUL DE TOAMNĂ 2021 ESTE DISPONIBIL ACUM

Va invitam sa consultati ultimul nostru catalog: Catalog Toamnă 2021.
Veti gasi informatii despre proiectele Soufflet Agro Romania, si anume:
 

 

...Mai mult

Domenii de activitate

Aflati mai multe despre activitatile noastre
Mai mult

Video

Toate videoclipurile