Reamintindu-ne de SOILTEQ TOUR 2018

Reamintindu-ne de SOILTEQ TOUR 2018 11 Ianuarie 2019, Toate

SOUFFLET AGRO Internațional a organizat în noiembrie anul trecut, în perioada 12 - 16, Turul Internațional SOILTEQ în Franța. Scopul a fost de a aduce împreună agricultorii din fiecare țară membră a CLUBULUI SOILTEQ și reprezenții locali SOUFFLET AGRO. Ne-am întâlnit cu toții pe aeroportul Charles de Gaulle din Paris și am plecat la drum pentru a ajunge în orașul Le Mans unde am vizitat faimosul circuit 24H și muzeul dedicat acestuia. Prima vizită a avut loc a doua zi la ferma lui Philippe PASTOUREAU, unul dintre cei mai importanți agricultori francezi în ceea ce privește tehnologiile de conservare ale culturii, cu o experiență 20 de ani de schimbări și reflecții. A treia zi, ne-am oprit la ferma SKY AGRICULTURE, care foloseste de 15 ani conceptele dezvoltate în cadrul cluburilor SOILTEQ ce au fost de curând transformate complet în producții ecologice. Am participat acolo la o conferință specială despre ideea de a combina diferite culturi și am vizitat câmpurile experimentale de covoare vegetale. În cea de-a patra și ultima zi de descoperire, ne-am oprit la ferma lui Bertrand PAUMIER, președintele regional al asociației BASE (una dintre principalele structuri de conservare a agriculturii din Franța) care are de 20 de ani, un câmp de testare foarte interesant (arat, minimum-tillage și însămânțare directă). Turul nostru  de descoperire s-a încheiat cu vizita la fabrica SULKY / SKY lângă Rennes. Ultima noapte am petrecut-o la Paris, unde am facut un tur al frumoasei capitalei franceze, un nou concept de călătorie in interiorul unui autobuz-restaurant.

Multumesc tuturor pentru colaborare!

 

 

 

Ultimele stiri

31 ian

TEHNOLOGIA CULTURII DE PORUMB 2024

Vă invităm să vizualizați broșură dedicată culturii de porumb 2024 pentru a afla pașii tehnologici pentru reusita acestei culturi.

Vă invităm să c...

Mai mult
6 sep

TEHNOLOGIA CULTURII DE ORZ 2023

Vă invităm să vizualizați noua broșură dedicată culturii de orz 2023 pentru a afla pașii tehnologici pentru reusita culturii de orz de bere.

Vă in...

Mai mult

Domenii de activitate

Aflati mai multe despre activitatile noastre
Mai mult

Video

Toate videoclipurile